Pressa vitlök och ingefära, blanda till en kräm.
Blanda kyckling med hälften av ingefärsvitlökskrämen, samt med chilipulver och salt. Låt vila 15 minuter.
Stek kycklingen i olja. När genomstekt tar du kycklingen ur pannan.
Skär gul lök och tomater i bitar.
Använd samma panna med smakerna från kycklingen. Stek gullök i olja samt en klick smör. Tillsätt tomaterna när löken mjuknat.
När tomaterna mjuknat, häll på 3 dl vatten. Lägg i resten av ingefärsvitlökskrämen, salt, vitvinsvinäger, socker, garam masala och chilipulver. Låt sjuda i ca. 20 minuter.
För över koket till en lämplig bunke och stavmixa tills blandningen blir jämn.
Sila blandningen ner i en gryta, kärnor och skal ska inte med ner i slutresultatet.
Tillsätt kycklingen, grädde och smör till blandningen och låta sjuda i cirka 15 minuter.