Goda saftiga bullar med mycket fyllning. Använd bullpapper, annars rinner fyllningen ut på plåten, vilket lätt bränner.
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel.
Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och värm degspadet till 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg.
Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin.
Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter.
Vispa matfett, socker och vaniljsocker smidigt.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet och dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka på ca 25x60 cm. Bred på fyllningen.
Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen.
Skär 2-3 cm breda remsor, dela dom på mitten men låt de sitta ihop i övre kant (som ett byxben). Sno ihop till en knut.
Man kan med fördel använda en pizzaslicer för att snabbt och enkelt skära till byxorna.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dom med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 7 minuter. Låt kallna på galler.