1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
2. Lägg i alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop ordentligt.
3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
4. Dela degen i jämnstora bollar, 16 gram styck och rulla dem till jämna bollar.*
5. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
6. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
7. Låt hallongrottorna svalna en stund på plåten.
*En uppskattad vikt efter att ha testat 24 g innan men dom blev lite för stora.