Risotto med lök och laxfilé
Förberedelsetid 5 minutes
Tillagningstid 20 minutes
Total Tid 25 minutes
Portioner 4 personer
Ingredienser
Lax
- 4 st laxfilé
- citronpeppar
- salt
Risotto
- 3 dl risottoris t.ex. carnaroli
- 1 st purjolökar ellar annan ljus lök
- 1 msk olivolja
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 10 dl vatten
- peppar
- salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Skala och hacka löken.
-
Koka upp vattnet med buljongen tills den löser sig.
-
Stek lök i en stekpanna med oljan.
-
Lägg i riset i stekpannan när löken börjat få färg. Stek i en kort stund.
-
Häll på den varma buljongen i omgångar. Riset ska hållas vått men inte dränkas. Koka i cirka 20 minuter.
-
Ställ in laxen i ugnen i cirka 14 minuter.
-
Servera när laxen är klar, samt riset har liten kärna kvar.