Risotto med lök och laxfilé

Risotto med lök och laxfilé

Rätt Fisk
Kök Italien
Förberedelsetid 5 minutes
Tillagningstid 20 minutes
Total Tid 25 minutes
Portioner 4 personer

Ingredienser

Lax

  • 4 st laxfilé
  • citronpeppar
  • salt

Risotto

  • 3 dl risottoris t.ex. carnaroli
  • 1 st purjolökar ellar annan ljus lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • peppar
  • salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och hacka löken.

  3. Koka upp vattnet med buljongen tills den löser sig.

  4. Stek lök i en stekpanna med oljan.

  5. Lägg i riset i stekpannan när löken börjat få färg. Stek i en kort stund.

  6. Häll på den varma buljongen i omgångar. Riset ska hållas vått men inte dränkas. Koka i cirka 20 minuter.

  7. Ställ in laxen i ugnen i cirka 14 minuter.

  8. Servera när laxen är klar, samt riset har liten kärna kvar.