Hallongrottor

Spröda och goda småkakor.

Hallongrottor

Rätt Bakning
Förberedelsetid 30 minutes
Tillagningstid 15 minutes
Total Tid 45 minutes

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumstempererat och mjukt
  • 1 dl hallonsylt

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.

    2. Lägg i alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop ordentligt.

    3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.

    4. Dela degen i jämnstora bollar, 16 gram styck och rulla dem till jämna bollar.*

    5. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.

    6. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

    7. Låt hallongrottorna svalna en stund på plåten.

    *En uppskattad vikt efter att ha testat 24 g innan men dom blev lite för stora.