Butter Chicken
Ingredienser
Kycklingen
- 700 g kycklingfilé
- 1,5 msk ingefära
- 1,5 msk vitlök
- 1 msk chilipulver
- salt
- matolja
Såsen
- 800 g tomater
- 200 g gul lök
- 50 g garam masala
- 9 msk strösocker
- 2 msk chilipulver
- 8 msk smör
- 5 msk grädde
- 4 msk vitvinsvinäger
- salt
Instruktioner
Kycklingen
-
Pressa vitlök och ingefära, blanda till en kräm.
-
Blanda kyckling med hälften av ingefärsvitlökskrämen, samt med chilipulver och salt. Låt vila 15 minuter.
-
Stek kycklingen i olja. När genomstekt tar du kycklingen ur pannan.
Såsen
-
Skär gul lök och tomater i bitar.
-
Använd samma panna med smakerna från kycklingen. Stek gullök i olja samt en klick smör. Tillsätt tomaterna när löken mjuknat.
-
När tomaterna mjuknat, häll på 3 dl vatten. Lägg i resten av ingefärsvitlökskrämen, salt, vitvinsvinäger, socker, garam masala och chilipulver. Låt sjuda i ca. 20 minuter.
-
För över koket till en lämplig bunke och stavmixa tills blandningen blir jämn.
-
Sila blandningen ner i en gryta, kärnor och skal ska inte med ner i slutresultatet.
Slutsträckan
-
Tillsätt kycklingen, grädde och smör till blandningen och låta sjuda i cirka 15 minuter.