Butter Chicken

Butter Chicken

Rätt Kyckling
Kök Indien
Förberedelsetid 30 minutes
Tillagningstid 40 minutes
Total Tid 1 hour 10 minutes
Portioner 2

Ingredienser

Kycklingen

  • 700 g kycklingfilé
  • 1,5 msk ingefära
  • 1,5 msk vitlök
  • 1 msk chilipulver
  • salt
  • matolja

Såsen

  • 800 g tomater
  • 200 g gul lök
  • 50 g garam masala
  • 9 msk strösocker
  • 2 msk chilipulver
  • 8 msk smör
  • 5 msk grädde
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • salt

Instruktioner

Kycklingen

  1. Pressa vitlök och ingefära, blanda till en kräm.

  2. Blanda kyckling med hälften av ingefärsvitlökskrämen, samt med chilipulver och salt. Låt vila 15 minuter.

  3. Stek kycklingen i olja. När genomstekt tar du kycklingen ur pannan.

Såsen

  1. Skär gul lök och tomater i bitar.

  2. Använd samma panna med smakerna från kycklingen. Stek gullök i olja samt en klick smör. Tillsätt tomaterna när löken mjuknat.

  3. När tomaterna mjuknat, häll på 3 dl vatten. Lägg i resten av ingefärsvitlökskrämen, salt, vitvinsvinäger, socker, garam masala och chilipulver. Låt sjuda i ca. 20 minuter.

  4. För över koket till en lämplig bunke och stavmixa tills blandningen blir jämn.

  5. Sila blandningen ner i en gryta, kärnor och skal ska inte med ner i slutresultatet.

Slutsträckan

  1. Tillsätt kycklingen, grädde och smör till blandningen och låta sjuda i cirka 15 minuter.