
Sushirulle
Förberedelsetid 1 hour
Tillagningstid 1 hour
Portioner 1 Rulle
Ingredienser
Sushiris
- 1 dl sushiris
- 1 dl vatten
- 1 msk risvinsvinäger
- 1 msk socker
Sushirullen
- 1 blad noriblad
- 50 g kallrökt lax
- 1 msk färskost
- 1 tsk wasabipulver
- 1 st salladslök
Instruktioner
Koka ris
-
Tvätta riset tills vattnet är klart.
-
Låta riset svälla i 30 minuter.
-
Koka i riskokare.
-
Värm och blanda risvinsväger och socker tills sockret löst sig.
-
Blanda ris och sushi su.
Rulla sushi
-
Blanda färskost och wasabipulver.
-
Lägg noriblad med glansiga sidan nedåt på inplastad bambumatta.
-
Fördela riset på noribladet, lämna en kamt på 3 cm.
-
Fördela lax, wasabikräm och salladslök ovanpå riset.
-
Rulla, blöt norikanten innan dubrullar ihop den helt.
-
Dela rullen med vass kniv.