Fisk- och skaldjursgryta

En väldigt trevlig gryta med goda smaker.

Fisk- och skaldjursgryta

Rätt Fisk
Förberedelsetid 20 minutes
Tillagningstid 30 minutes
Portioner 2 Personer

Ingredienser

  • 2 st laxfiléer
  • 2 nävar räkor
  • 1 st gul lök
  • 1/2 st fänkålshuvud
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 st fasta potatisar
  • 3 dl vitt vin
  • 3 msk fiskfond
  • 1-2 msk hummerfond
  • 5-6 dl vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 3-4 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • färsk dill

Instruktioner

  1. Finstrimla lök och fänkål. Skär potatisen i lagom stora munsbitar.

  2. Fräs löken mjuk och gyllene glansig på medelhög värme i oljan, lägg sedan i fänkålen och låt fräsa ihop med löken någon min.

  3. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa samman en liten stund, Rostas lite i pannan så smaken blir mer rund.

  4. Tillsätt vinet, låt bubbla en stund. Sedan tillsätt fond, vatten, den stötta fänkålen och potatisen.

  5. Låt koka ihop i ca 10 min. Tillsätt sedan grädden och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Låt puttra i ytterligare ca 10 min.

  6. Skär fisken i 2×2 cm stora bitar. Sedan läggs dessa ned i grytan ca 3 min före servering.

  7. När fisken fått sjuda med i ca 3 min, lägg upp grytan i djupa tallrikar.

  8. Toppa med räkorna samt dill.

  9. Färdig för servering!