Wraps med chilikyckling
Svensk fredagsmys, alternativ till tacos.
Förberedelsetid 30 minutes
Tillagningstid 30 minutes
Total Tid 1 hour
Ingredienser
Marinerad kyckling
- 600 g kycklingfilé
- 3 msk soya
- 3 msk majonäs
- 2 tsk sambal olek
- 2 msk honung
- salt
- peppar
Stekt kyckling
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- salt
- peppar
Tillbehör
- wraps
- isbergssallad
- tomat
- avokado
- rödlök
- gurka
- sweet chili
- majonäs
Instruktioner
Marinera kycklingen
-
Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor.
-
Blanda marinad och lägg i kycklingen i minst en timme.
Stek kycklingen
-
Blanda de torra ingredienserna.
-
Vänd kycklingen i mjölblandningen.
-
Stek kycklingen i smör eller olja. Det går bra att eftersteka kycklingen i ugn om man vill.
Montera wrapen
-
Börja med en wrap.
-
Lägg på ett stort salladsblad.
-
Lägg på kyckling.
-
Klicka på rejält med majonäs och sweet chili.
-
Avsluta med resten av grönsakerna.