Wraps med chilikyckling

Wraps med chilikyckling

Svensk fredagsmys, alternativ till tacos.

Rätt Kyckling
Kök Mexico
Förberedelsetid 30 minutes
Tillagningstid 30 minutes
Total Tid 1 hour

Ingredienser

Marinerad kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 3 msk soya
  • 3 msk majonäs
  • 2 tsk sambal olek
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar

Stekt kyckling

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • wraps
  • isbergssallad
  • tomat
  • avokado
  • rödlök
  • gurka
  • sweet chili
  • majonäs

Instruktioner

Marinera kycklingen

  1. Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor.

  2. Blanda marinad och lägg i kycklingen i minst en timme.

Stek kycklingen

  1. Blanda de torra ingredienserna.

  2. Vänd kycklingen i mjölblandningen.

  3. Stek kycklingen i smör eller olja. Det går bra att eftersteka kycklingen i ugn om man vill.

Montera wrapen

  1. Börja med en wrap.

  2. Lägg på ett stort salladsblad.

  3. Lägg på kyckling.

  4. Klicka på rejält med majonäs och sweet chili.

  5. Avsluta med resten av grönsakerna.